Alle goederen scanbaar en herkenbaar

Alle goederen scanbaar en herkenbaar
Ontvangt u goederen van Dulimex, dan zijn deze vanaf januari 2020 vrijwel allemaal scanbaar. In de tweede helft van het afgelopen jaar is namelijk ook het gedeelte van de ruim 4.000 artikelen dat nog niet scanbaar was, nu ook voorzien van een EAN/barcode.
Dit betekent dat er vanaf heden alleen nog maar zendingen de deur uit gaan met goederen die nagenoeg allemaal middels een barcodescanner te herkennen zijn.
Dulimex maakt deze verbeterslag omdat zij, zowel bij de goederenontvangst als bij de goederenuitslag, de efficiency wil verbeteren en de kans op fouten wil verkleinen. Dit geldt voor zowel extern bij haar klanten, als intern in haar eigen magazijn.

De innovatie zal een positief effect hebben op alle betrokkenen binnen de keten. Het verbeterde proces start al bij de bron; de meer dan 150 verschillende fabrikanten en leveranciers verspreid over Europa en Azië, waar de artikelen worden gefabriceerd. Het benaderen van al deze internationale relaties en het ervoor zorgen dat zij hun artikelen gingen bestickeren was een uitdagende klus.
Ook intern in ons eigen magazijn, waar de bestaande voorraad is herverpakt en geëtiketteerd, bleek het een intensief project. Ons team Warehouse & Logistics heeft dit met een zeer gestructureerde aanpak en motiverende team spirit tot een mooi resultaat gebracht.
Vanuit Vaassen vinden de nu scanbare en dus herkenbare artikelen hun weg naar de klant en bereiken vervolgens hun bestemming bij de eindgebruiker.

Produktsicherheitsgesetz (ProdSG)
Parallel aan deze verbeterslag loopt nog een ander traject waar Dulimex druk mee bezig is. Zij zal in de toekomst alle verkoopverpakkingen via het etiket voorzien van de NAW-gegevens van Dulimex en van het land van oorsprong.
Deze exercitie is opgestart omdat Dulimex het belangrijk vindt aan alle eisen te voldoen van het Produktsicherheitsgesetz (ProdSG). Het doel hiervan is, dat consumenten beschermd worden tegen ‘anonieme producten’. Dankzij deze richtlijn worden alle artikelen namelijk traceerbaar naar de bron en zo kan er altijd een partij verantwoordelijk gesteld worden.
Dulimex verwacht dat medio 2021 de gehele voorraad, inclusief de slowmovers, in haar magazijn up to date zal zijn.

 

Ander nieuws

Nog meer keuze uit binnendeurbeslag
Ons binnendeurbeslag is opnieuw aangevuld. Waar we vorig jaar de deurkrukken meer..
(02-04-2020)

Dit zijn onze maatregelen tegen COVID-19
We kunnen er niet omheen: het coronavirus en de impact ervan zijn naast wereldwijd nu ook in ons land merkbaar. meer..
(19-03-2020)
Telefonische bereikbaarheid
Als gevolg van het Coronavirus werkt een deel van ons personeel thuis. Helaas werkt het doorschakelen van de telefonie meer..
(17-03-2020)

Meer nieuws..