DX Innovatie uitgebreid!

  Kantelaaf nu ook SKG gekeurd zonder dievenpen!
In september 2017 introduceerden wij de DX innovatie van 2017; de RVS kogelstiftpaumelle SKG***® zonder dievenpen. Naast de standaard uitvoering (89x89 mm), is dit type kogelstiftpaumelle nu ook leverbaar in kantelaafuitvoering (125x89 mm en 150x89 mm). De kantelaafuitvoering wordt toegepast bij terugliggende buitendeuren. De paumelle verlegd het draaipunt van de deur buiten het kozijn waardoor deze niet tegen het kozijn aan kan lopen.


De innovatie
Ons nieuwe design kogelstiftpaumelle voldoet zonder dievenpen aan de strenge SKG***® eisen. De knoop van het scharnierblad is aan de boven- en onderzijde volledig afgesloten.
 

Hierdoor is het onmogelijk om de knoop met geweld af te rollen wat deze kogelstiftpaumelle zeer inbraakwerend maakt. In de oude situatie was de knoop van onze veiligheidspaumelles afgesloten met een dop. Theoretisch konden deze "gemakkelijker" afgerold worden en was een dievenpen noodzakelijk tegen het lichten van de deur.

Mooi en beveiliging kunnen wel samen
Naast het ontbreken van de dievenpen, zorgt de mooi afgewerkte knoop in combinatie met de geborstelde RVS finish voor een esthetische verbetering van de RVS kogelstiftpaumelles. Een model dat gezien mag worden op uw deur of raam!

Mooi en kostenbesparend
Bij het ingaan van de BRL 3104:15-04-2016 & AE 3104:13-06-2016 is, naast een relatie met het Nederlands Bouwbesluit, ook een relatie gelegd met de Europese normen EN 1627 t/m EN 1630:2011. Volgens deze normen is de beproevingsmethode voor Hang- en Sluitwerk o.a. aangevuld met een koevoet van 71 cm (i.p.v. 51 cm).

Ons nieuwe model heeft de beproevingsmethode uit de BRL 3104 met gemak doorstaan. Een deur kan al met 4 paumelles conform het SKG***® keurmerk worden afgehangen. Bij andere SKG***® gekeurde scharnieren en paumelles is de eis gesteld dat er tenminste 5 stuks toegepast moeten worden om het keurmerk te handhaven (conform AE 3104). Tot slot hoeft, door het ontbreken van de dievenpen, geen gat meer geboord te worden in het kozijn.

Kortom; door deze productverbeteringen is het nieuwe model gemakkelijker en sneller te monteren wat kostbare montagetijd en geld bespaart!

Handige links:

Nieuwe uitvoering; Dievenpen ontbreekt en knoop is volledig afgesloten

Oude uitvoering; Dievenpen en knoop is afgesloten met sluitdop

Ander nieuws

Hulde aan de jubilaris!
Onze collega Corine de Wilde is vandaag 25 jaar in dienst! meer..
(10-01-2019)
DX Marketing & Communicatie vacature!
Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur twee jaar werkervaring en meer..
(13-12-2018)
Viktorketting van Zwolle tot Amsterdam!
Voor toepassing in de bramen- en frambozenteelt hebben wij afgelopen maand maar liefst 125 kilometer verzinkte viktorketting meer..
(13-12-2018)

Meer nieuws..