Hoe Dulimex omgaat met het Coronavirus

  Hoe Dulimex omgaat met het Coronavirus
We kunnen er niet omheen: het Coronavirus en de impact ervan zijn naast wereldwijd nu ook in ons land merkbaar.
Als vertrouwde totaalleverancier voor onze klanten, houden we alle internationale berichtgevingen hierover nauwlettend in de gaten. In dit bericht willen we onze relaties zoveel mogelijk op de hoogte brengen van de huidige situatie.

Status van onze leveringsperformance
Het is begrijpelijk dat klanten vragen hebben over de stand van zaken met betrekking tot de toekomstige leveringsperformance. Vooralsnog zijn onze voorraadposities toereikend en kunnen wij onze reguliere orders uitleveren. Om de toekomstige leveringsperformance zo veel mogelijk in stand te houden, hebben we de nodige maatregelen getroffen.

Wat kunnen we doen en hoe doen we dat?
Door de jarenlange intensieve samenwerking met onze internationale handelspartners, is een goede relatie ontstaan. Dit betekent dat we korte lijntjes hebben, gemakkelijk nauw contact onderhouden en op tijd van betrouwbare informatie voorzien worden.
• Onze Directie heeft, samen met team Inkoop & Productmanagement, dagelijks contact met onze leveranciers en fabrikanten in het verre oosten en Europa.
• Zij monitoren de situatie en zetten zich in om de impact op de levertijdsbetrouwbaarheid zo klein mogelijk te houden.
• Ook doen we moeite om extra transportmiddelen te organiseren, zodat alle artikelen die al geproduceerd zijn alvast naar ons magazijn in Vaassen gebracht kunnen worden.

Actuele situatie in het verre oosten
Ons eigen inkoopkantoor in China is op dit moment bemand en operationeel. Sinds vorige week zijn onze collega’s daar weer aan het werk en is de productie in de fabrieken langzaam weer opgestart.
In de weken daarvoor waren zij genoodzaakt om binnenshuis te blijven in afgelegen gebied. Gelukkig konden de door ons geplaatste inkooporders door een thuiswerkende collega doorgezet worden naar de fabrieken. Hierdoor zijn alle benodigde/urgente inkooporders geplaatst.
De situatie per fabrikant is tot nu toe zeer verschillend, maar alle fabrieken zijn wel opgestart, of daarmee bezig.
Het goede nieuws is, dat de eerste orderbevestigingen vanuit de fabrieken binnen gekomen zijn.

Actuele situatie in Europa
Er zijn ook leveranciers van onze producten gevestigd in Europese landen waar Corona op dit moment een issue is. Van hen hebben wij te horen gekregen dat alles wat met het ‘werkend leven’ te maken heeft, gewoon door gaat. Alleen in het ‘persoonlijk leven’ zijn maatregelen getroffen. De productie bij onze leveranciers en het transport van goederen gaan gewoon door en ondervinden op dit moment geen hinder.

Kortom: Dulimex zit er als leverancier bovenop en doet haar uiterste best om de consequenties zo beperkt mogelijk te houden. Wat wij kunnen garanderen, is dat wij er álles aan doen om reguliere orders zo compleet en snel mogelijk te leveren.

 

 

Ander nieuws

Nog meer keuze uit binnendeurbeslag
Ons binnendeurbeslag is opnieuw aangevuld. Waar we vorig jaar de deurkrukken meer..
(02-04-2020)

Dit zijn onze maatregelen tegen COVID-19
We kunnen er niet omheen: het coronavirus en de impact ervan zijn naast wereldwijd nu ook in ons land merkbaar. meer..
(19-03-2020)
Telefonische bereikbaarheid
Als gevolg van het Coronavirus werkt een deel van ons personeel thuis. Helaas werkt het doorschakelen van de telefonie meer..
(17-03-2020)

Meer nieuws..