Kindveilige en inbraakwerende kierstandhouder!

Kindveilige en inbraakwerende kierstandhouder!
De verstelbare kierstandhouder met veiligheidssluiting is al jaren een vast onderdeel van ons assortiment. Afgelopen september heeft er een kleine wijziging plaats gevonden met betrekking tot de benodigde sluithaken voor een tuimel- en draai kiepraam. Voor een DIN linkse of DIN rechtse situatie zijn nu twee verschillende sluithaken verkrijgbaar (respectievelijk SH 865B en SH 866B). Voorheen kon voor beide draairichtingen volstaan worden met 1 sluithaak (SH 865B). Door een wijziging in het productieproces is dit nu niet meer mogelijk.

Inbraakwerend
De kierstandhouder is inbraakwerend omdat het mechaniek enkel ontgrendelt kan worden wanneer de beugel omlaag wordt gehouden. Dit kan alleen wanneer het raam gesloten is. De bekende 'hengelmethode' wordt hiermee voorkomen. Ook bestaat het bevestigingsmateriaal uit eentoersschroeven. Na montage is het niet meer mogelijk om deze los te draaien. Dit voorkomt een inbraakpoging waarbij de sluithaak simpelweg van het kozijn wordt losgemaakt.

Kindveilig
Om het mechaniek van de kierstandhouder te ontgrendelen, moeten tegelijkertijd twee handelingen uitgevoerd worden. De veiligheidssluiting moet ontgrendeld worden en de beugel moet in verticale stand worden gezet wat alleen kan wanneer het raam gesloten is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen tot 4 jaar moeite hebben met deze wijze van ontgrendelen. De kans dat een kind per ongeluk door het raam kan klimmen en naar buiten kan vallen is daarmee aanzienlijk verkleind.    

Advies nodig bij een project of toepassing? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op met onze verkoop op +31 578 57 92 31 of mail ons op sales@dulimex.nl

Veiligheidssluiting voorkomt dat kierstandhouder in één beweging opgelicht kan worden.

Van links naar rechts: Sluithaak DIN Links (draairichting 1 en 3) en Sluithaak DIN rechts (draarichting 2 en 4) t.b.v. tuimel- en draai kiepramen

 

Ander nieuws

Hulde aan de jubilaris!
Onze collega Corine de Wilde is vandaag 25 jaar in dienst! meer..
(10-01-2019)
DX Marketing & Communicatie vacature!
Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur twee jaar werkervaring en meer..
(13-12-2018)
Viktorketting van Zwolle tot Amsterdam!
Voor toepassing in de bramen- en frambozenteelt hebben wij afgelopen maand maar liefst 125 kilometer verzinkte viktorketting meer..
(13-12-2018)

Meer nieuws..