Nieuw in ons assortiment: het DX Glijlagerscharnier!

Nieuw in ons assortiment: het DX Glijlagerscharnier!


Met de nieuwe DX Glijlagerscharnieren kunnen zware deuren nu afgehangen worden met minder scharnieren, die ook nog eens langer mee gaan. En ze zien er strak uit!

Onze verantwoordelijke Purchaser & Product Manager legt uit: “Ons doel was de belangrijkste productvoordelen te combineren in één scharnier. Met tegelijkertijd een upgrade in het design. Dat is gelukt en dat willen we nu graag laten zien. Voor professionele verwerkers is het grote voordeel dat ze met minder scharnieren nu zwaardere deuren kunnen afhangen en daarmee kosten kunnen besparen.”

Grote draagkracht
Doordat deuren steeds zwaarder worden, wordt er steeds meer gevraagd van het draagvermogen van scharnieren. Het glijlagerscharnier heeft, door de glijlagers en de knoopdikte, een betere gewichtsverdeling over de knoop. Zo ontstaat er een grotere draagkracht, waardoor hij toepasbaar is op zwaardere deuren. Bovendien kan er hierdoor volstaan worden met minder scharnieren dan bij andere scharniersoorten, wat een kostenbesparing oplevert.

Certificering en hoge testscores
De opname van de DX Glijlagerscharnieren vormt een mooie uitbreiding van ons bestaande assortiment scharnieren. Al onze glijlagerscharnieren zijn CE-gecertificeerd. Zo scoren ze in draagkracht: scharnierklasse 13 (EN 1935). Ze hebben een proef doorstaan met 200.000 omwentelingen op een testdeur van 120 kg!
Dankzij de HPCE-coating haalde de scharnieren de hoogst haalbare score in corrosiewerendheid: klasse 4. Dit bij een test van 240 uur (EN 1670).
Naast uitstekende producteigenschappen is er ook een verbeterslag gemaakt in de vormgeving van het scharnier. De penkop en knoop vormen een strak geheel, doordat deze na borging bijna naadloos aansluiten.

Vier varianten:

  • Voor ramen, deuren en klepramen (dubbel doorgezette knoopuitvoering)
  • Modellen zonder of met SKG***® keurmerk, toegevoegd aan SKH-lijst publicatie 98-08 Inbraakwerend geveltimmerwerk.
Distributie en levering
Als voorraadhoudend grossier distribueert Dulimex de DX Glijlagerscharnieren vanuit Vaassen naar de aangesloten tussenhandel: groothandelaren, ijzerwarenvakzaken, doe-het-zelfzaken en webshops. Vanaf de eerste week van juli zijn ze verkrijgbaar.

 

  

             

Ander nieuws

Team Dulimex zet zijn beste beentje voor!
Afgelopen zaterdag 8 juni deed ons ‘Dulimex Dream Team’ mee aan het VIOS Bedrijventoernooi. meer..
(14-06-2019)
Nieuw in ons assortiment: het DX Glijlagerscharnier!
Met de nieuwe DX Glijlagerscharnieren kunnen zware deuren nu afgehangen worden met minder scharnieren, die ook nog eens langer mee gaan. En ze zien er strak uit! meer..
(12-06-2019)
Bedrijfssluiting tijdens Hemelvaart en Pinksteren
We kijken allemaal uit naar de feestdagen die voor de deur staan. Om u goed van dienst te kunnen zijn, informeren wij u graag over de dagen waarop we gesloten zullen zijn. meer..
(29-05-2019)

Meer nieuws..