Nu ook in RVS verkrijgbaar

Nu ook in RVS verkrijgbaar
Ons assortiment glijlagerscharnieren is verder uitgebreid met twee roestvrijstalen (RVS) modellen met ronde hoek: DX Glijlagerscharnier met en zonder SKG***® keurmerk. Corrosiewerend, hygiënisch en stijlvol; onze klanten kunnen nu voor nog meer toepassingsgebieden waar een binnen- of buitendeur afgehangen moet worden bij ons terecht.

Achtergrond van deze uitbreiding
In juli vorig jaar kwamen wij voor het eerst met glijlagerscharnieren op de markt. Toen met de stalen blank verzinkte modellen. We konden meteen het belangrijkste productvoordeel van een glijlagerscharnier aan onze klanten bieden, namelijk de grotere draagkracht ten opzichte van andere scharniersoorten. Om dit voordeel ook voor de buitentoepassing en een nog uitgebreidere binnentoepassing te kunnen bieden, zijn we, kort na de introductie van de stalen modellen, samen met onze fabrikant gestart met het ontwikkelen van deze twee RVS modellen. En het resultaat mag er zijn!

Waarom glijlagerscharnieren?
Doordat deuren steeds zwaarder worden, wordt er steeds meer gevraagd van het draagvermogen van scharnieren. Het glijlagerscharnier heeft, door de glijlagers en de knoopdikte, een betere gewichtsverdeling over de knoop. Zo ontstaat er een grotere draagkracht, waardoor hij toepasbaar is op zwaardere deuren. Bovendien kan er hierdoor volstaan worden met minder scharnieren dan bij andere scharniersoorten, wat een kostenbesparing oplevert.

Certificering en hoge testscores
Net als de stalen modellen zijn ook de RVS modellen glijlagerscharnieren CE-gecertificeerd. Ze hebben een proef doorstaan met 200.000 omwentelingen op een testdeur van 120 kg en scoren daarmee scharnierklasse 13 (EN 1935) in de CE markering. Door het RVS materiaal haalde de scharnieren de hoogst haalbare score in corrosiewerendheid: klasse 4. Dit bij een test van 240 uur (EN 1670).

Stijlvol
Naast deze uitstekende producteigenschappen is er ook een verbeterslag gemaakt in de vormgeving van het scharnier. De penkop en knoop vormen een strak geheel, doordat deze na borging bijna naadloos aansluiten. Kortom een stijlvol element op een binnen- of buitendeur.

Distributie en levering
Als voorraadhoudend grossier distribueert Dulimex de DX Glijlagerscharnieren vanuit Vaassen naar de aangesloten tussenhandel: groothandelaren, ijzerwarenvakzaken, doe-het-zelfzaken en webshops.

Meer weten over DX Glijlagerscharnieren?
Onze medewerkers van team Sales Support helpen u graag! Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 578-579231, of per e-mail sales@dulimex.nl
 

 
     

Ander nieuws

Feest voor Walter Nijland bij Dulimex!
Vandaag hebben we met alle medewerkers onze collega Walter Nijland in het zonnetje gezet. Walter was namelijk meer..
(18-06-2020)

Nu ook in RVS verkrijgbaar
Ons assortiment glijlagerscharnieren is verder uitgebreid met twee roestvrijstalen (RVS) modellen met ronde hoek meer..
(03-06-2020)
Oók Ferney en Nicovij EDI ready
Na Zevij-Necomij zijn ook de Ferney Group en Nicovij klaar om hun Dulimex orders via EDI te laten verlopen. Orders, orderbevestig meer..
(03-06-2020)

Meer nieuws..