Samen in strijd tegen Corona

  Samen in strijd tegen Corona
In de strijd tegen het Coronavirus moet er soms snel geschakeld worden en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Dat bleek wel weer toen vorige week met spoed een voormalige penitentiaire inrichting in Tilburg omgebouwd moest worden tot opvang voor zieke dak- en thuislozen. Een sterk staaltje samenwerken tussen het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), de aannemers en de toeleveranciers. 

Donderdagmiddag 19 maart kreeg de RVB de vraag vanuit de Gemeente Tilburg en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, of zij een ruimte ter beschikking had voor noodopvang. Op korte termijn moesten er zoveel mogelijk opvangplekken komen voor zieke dak- en thuislozen die in deze tijden van het Coronavirus net als ouderen een risicogroep vormen. Na het tijdelijk beschikbaar stellen van een verhuurde sportzaal, is vervolgens de voormalige penitentiaire inrichting in Tilburg zo snel mogelijk gereed gemaakt voor nóg meer opvangplekken. In totaal 120 kamers die in de 1e week van april gereed zijn voor gebruik.

Dulimex en DESTIL dragen hun steentje bij
Voor het hang- en sluitwerk werd onze partner DESTIL ingeschakeld. Er werd onder andere gevraagd om profielcilinders voor de toegangsdeuren van de kamers.
 
Jan Klarenbeek van DESTIL vertelt:
"
We hebben de noodzaak intern meteen opgeschaald en gekeken naar de mogelijkheden. Mijn collega Willie Bekkers heeft gekeken naar de meest interessante leverancier met de meest flexibele mogelijkheden om snel te kunnen schakelen. Dulimex is gebleken de meest interessante partij te zijn voor deze klus. 132 cilinders (gelijksluitend) zijn de volgende dag rond de middag afgeleverd door DESTIL bij de PI in Tilburg waardoor de door de overheid ingehuurde aannnemer zijn klus op tijd kon klaren. Een mooi voorbeeld van “Winnen doen we samen”."Waarom gelijksluitende halve euro profielcilinders?
In dit project is gekozen voor gelijksluitende halve euro profielcilinders 35-10. De medewerkers van het GGD en de huisarts kunnen zo met enkele sleutels met hezelfde sleutelnummer gemakkelijk en snel alle kamers betreden om zorg te verlenen aan de patiënt. Daarnaast is de deur van de opvangkamer door de halve euro profielcilinder alleen door een GGD-medewerker of huisarts van buiten de kamer te ver- en ontgrendelen. Dit om te voorkomen dat een zieke patiënt ongewenst zijn kamer verlaat.


        

Advies
Wilt u advies over een toepassing binnen uw project of klus? Ons team Sales Support helpt u graag!
Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)578 57 92 31, of per e-mail sales@dulimex.nl


 

Ander nieuws

Nu ook in RVS verkrijgbaar
Ons assortiment glijlagerscharnieren is verder uitgebreid met twee roestvrijstalen (RVS) modellen met ronde hoek meer..
(03-06-2020)

Oók Ferney en Nicovij EDI ready
Na Zevij-Necomij zijn ook de Ferney Group en Nicovij klaar om hun Dulimex orders via EDI te laten verlopen. Orders, orderbevestig meer..
(03-06-2020)
Toegangscontrole bij melkveehouderij
Precies een maand geleden kondigde het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus aan. D meer..
(03-06-2020)

Meer nieuws..