UPDATE: Dulimex en het Coronavirus

  UPDATE: Dulimex en het Coronavirus
Precies een maand geleden kondigde het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus aan. De start van een maand waarin ook wij op een andere manier onze bedrijfsvoering hebben moeten inrichten. Ondanks dat de maatregelen effect lijken te hebben, is de verwachting dat op 21 april het kabinet zal besluiten om de maatregelen, mogelijk in aangepaste vorm, te verlengen. En dat betekent dat we er nog wel even zoet mee zijn.

Het was even wennen
Iedereen moest flink wennen aan de nieuwe manier van werken. Of hij of zij nou ineens veel vanuit huis moest werken of met een veel lagere bezetting in het magazijn de grote uitgaande en inkomende goederenstroom moest verwerken; van iedereen werd en wordt veel gevraagd. Maar inmiddels is iedereen gewend aan de nieuwe situatie en maken we er met zijn allen het beste van. En mede hierdoor is het ons ook gelukt om de dienstverlening aan onze klanten vrijwel onveranderd door te laten gaan. Wij zijn dan ook super trots dat we met dit kleine team dit hebben kunnen realiseren.

China is weer opgestart
Eind maart werd de lockdown in China langzaam opgeheven en konden de fabrieken van onze leveranciers weer volledig opgestart worden. Ons eigen inkoopkantoor in China is alweer een tijdje bemand en operationeel en mede hierdoor kunnen geplaatste inkooporders zonder vertraging direct in behandeling genomen worden bij de fabrieken. De situatie per fabrikant verschilt, maar half april zijn de eerste zendingen vanuit China weer op de boot gegaan. De verwachting is dat de eerste goederen in juni weer in ons magazijn in Vaassen afgeleverd worden.

Kleine lichtpuntjes bij onze Europese leveranciers
De afgelopen weken moesten ook steeds meer Europese leveranciers de deuren sluiten. Echter zien we hier toch ook een klein lichtpuntje. Onze Spaanse leveranciers zijn vanaf deze week weer operationeel en een aantal landen is inmiddels begonnen met het versoepelen van de maatregelen.

Klussen, klussen en nog eens klussen
De lange rijen bij de bouwmarkten spreken voor zich. Veel mensen zijn aan het klussen geslagen nu ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven. En dat hebben wij ook gemerkt. Het aantal orders is enorm toegenomen. Ondanks de lagere bezetting in ons magazijn en het feit dat een deel van onze leveranciers gesloten of net weer opgestart zijn, is de uitlevering van deze orders veelal onveranderd doorgegaan. Een prestatie van formaat!

Eerdere berichtgeving omtrent het Coronavirus
19-03-2020: Dit zijn onze maatregelen tegen COVID-19
12-03-2020: Hoe Dulimex omgaat met het Coronavirus

Vragen?
Ons team Sales Support helpt u graag! Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)578 57 92 31, of per e-mail sales@dulimex.nl

Ander nieuws

Nu ook in RVS verkrijgbaar
Ons assortiment glijlagerscharnieren is verder uitgebreid met twee roestvrijstalen (RVS) modellen met ronde hoek meer..
(03-06-2020)

Oók Ferney en Nicovij EDI ready
Na Zevij-Necomij zijn ook de Ferney Group en Nicovij klaar om hun Dulimex orders via EDI te laten verlopen. Orders, orderbevestig meer..
(03-06-2020)
Toegangscontrole bij melkveehouderij
Precies een maand geleden kondigde het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus aan. D meer..
(03-06-2020)

Meer nieuws..